Du er her

Vil ha kjøpesentre som partnere

Kjøpesentre inngår i Volkswagen planer for partnerskap, slik at kundene enkelt kan lade elbilen mens de handler. En avtale med britiske Tesco er i startfasen, og flere kjeder vil komme til.
Av Pressemelding
Publisert 11.06.2019 09:07

Et slikt partnerskap inngår i en storstilt plan med investering på € 250 millioner (NOK 2,450 milliarder) Volkswagen nå gjør i omlegging til elektrisk mobilitet i hele Europa bl.a. med utbygging av 36.000 ladepunkt ved egne fabrikker og cirka 3000 forhandlere, samt satsing på tjenestene Elli og ‘We Charge’.

‘Engasjerer oss på alle nivå’ 

– Ladeinfrastruktur vil bli en stadig viktigere faktor for at e-mobiliteten skal slå gjennom i Tyskland. Å lade en elektrisk bil må bli like enkelt og selvfølgelig som å lade en smarttelefon. Derfor trenger vi betydelig flere offentlige ladestasjoner, og enkle regler for installering av private ladebokser. Volkswagen sender her et tydelig signal, og vi engasjerer oss på alle nivå for å bygge ut ladeinfrastrukturen, sier Thomas Ulbrich, styremedlem med ansvar for e-mobilitet hos Volkswagen.


Thomas Ulbrich: – Vi engasjerer oss på alle nivå for å bygge ut ladeinfrastrukturen. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen har gjort beregninger som viser at 70 prosent av elbilladinger vil bli gjort hjemme eller ved arbeidsplassen. For å møte dette behovet vil Volkswagens datterselskap Elli fra 2020 tilby komplette ladeløsninger for firma og privatkunder. I Tyskland bygges for eksempel 4000 ladepunkt ved Volkswagens egne anlegg, men flere av disse vil være offentlig tilgjengelige.

Tilgang til 100.000 ladepunkt

Offentlige ladestasjoner vil bli brukt i ca. 25 prosent av ladeoperasjonene. Med tjeneste ‘We Charge’ fra Volkswagen, vil kunder i nær fremtid få tilgang til 100.000 ladepunkt. Målet på litt lenger sikt er opptil 150.000 ladepunkt. Det legges planer for partnerskap med kjøpesenterkjeder, slik at kundene enkelt kan lade elbilen mens de handler. En avtale med britiske Tesco er i startfasen, og flere kjeder vil komme til.

Volkswagen gjør også grunnleggende grep for at elektriske biler skal være effektive på lange reiser. Modellene i ID.-familien vil få lang rekkevidde, og kan lades med hurtiglading. ID.3 kan alt etter utstyrsnivå lades med 100 eller 125 kW effekt. Sammen med industripartnere installerer Volkswagen gjennom IONITY mer en 400 hurtigladestasjoner innen 2020, med opptil 2400 ladepunkt langs hovedveier og motorveier i Europa.


Volkswagen ID.3 1ST, som får lang rekkevidde, inngår i de storstilte planene. (Foto: Volkswagen)