Du er her

Nike lanserer sko som justeres med stemmen

Justering av Nike Adapt Huarache på foten kan nå gjøres med stemmekommando via Siri eller Apple Watch. Den teknologisk avanserte skoen lanseres globalt i dag.
Av Odd Henrik Vanebo
Publisert 13.09.2019 09:14

Adapt Huarache er skrittet videre etter at Nike introduserte den selvjusterende skoen i 2016, en lansering som var knyttet til 30-årsjubileet for filmen ‘Tilbake til fremtiden II’, hvor Marty McFly hadde på seg et par Nike-sko som snører seg selv.

Egentlig var det et stunt med begrenset opplag av den teknologisk revolusjonerende skoen, men Huarache med ny teknologi ble så populære at Nike mer eller mindre følte seg tvunget til å gjøre den tilgjengelig i det åpne marked. Siden har det foregått et intensivt utviklingsarbeid, som altså har resultert i Nike Adapt Huarache. FitAdapt-teknologien, som ligger i Nikes app, åpner for at brukeren kan tale direkte til Siri via mobilen eller AppleWatch

Den klassiske Huarache-joggeskoen så dagens lys i 1991. Siden er den videreutviklet fram til dagens Nike Adapt Huarache som nå kommer i salg via Nikes SNKRS-app eller hos utvalgte forhandlere.

(Hovedkilde: Pressemelding)

Nøkkelord